Wortel-appel ontbijtcake
Wortel-appel ontbijtcake - variatie op havermoutpap
Lekker als ontbijtcake of als tussendoortje
Wil je eens wat anders dan een havermoutpap in de ochtend? Dan is deze ontbijtcake een leuke afwisseling. Deze cake is makkelijk te maken, voedzaam en je hebt meteen een portie groente en fruit te pakken. Omdat het fruit en de groenten verwarmd zijn is dit heel mild voor je spijsvertering. Je gebruikt een cakevorm bekleed met bakpapier. Als je de cake afgesloten bewaard is ie ongeveer 3 dagen houdbaar. Ook als je geen keukenprinses bent (zoals ik) is deze cake heel makkelijk te maken!
Ingrediënten voor de wortel-appelcake:
- 180 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 150 ml amandelmelk
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 scheutje agavesiroop
- snuf zout
- 2 eieren
- 1 winterpeen
- 2 appels
- 1 handje pecannoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 handje pecannoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de wortel in dunne sliertjes (juliette) en snij de geschilde appel in kleine blokjes
- Doe de banaan, eieren, agavesiroop en amandelmelk in een grote kom en mix het tot een beslag.
Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Voeg vervolgens de havermout en meng daarna het amandelmeel en de overige droge ingrediënten erdoor.
- Voeg daarna de wortel en appeltjes toe, meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de gehakte pecannoten erdoor. Bewaar er een paar als topping. Je kunt ook walnoten gebruiken.
- Giet het mengsel in een cakevorm die bekleed is met bakpapier en bak de cake in ongeveer 40 - 45 minuten gaar.
Ook ideaal als tussendoortje of voor onderweg...
