Blog Layout

Wortel-appel ontbijtcake

Nathalie Verdult • mrt. 06, 2024

Wortel-appel ontbijtcake - variatie op havermoutpap

Lekker als ontbijtcake of als tussendoortje

Wil je eens wat anders dan een havermoutpap in de ochtend? Dan is deze ontbijtcake een leuke afwisseling. Deze cake is makkelijk te maken, voedzaam en je hebt meteen een portie groente en fruit te pakken. Omdat het fruit en de groenten verwarmd zijn is dit heel mild voor je spijsvertering. Je gebruikt een cakevorm bekleed met bakpapier. Als je de cake afgesloten bewaard is ie ongeveer 3 dagen houdbaar. Ook als je geen keukenprinses bent (zoals ik) is deze cake heel makkelijk te maken!

Ingrediënten voor de wortel-appelcake:
- 180 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 150 ml amandelmelk
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 scheutje agavesiroop
- snuf zout
- 2 eieren
- 1 winterpeen
- 2 appels
- 1 handje pecannoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 handje pecannoten

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de wortel in dunne sliertjes (juliette) en snij de geschilde appel in kleine blokjes
- Doe de banaan, eieren, agavesiroop en amandelmelk in een grote kom en mix het tot een beslag.
  Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Voeg vervolgens de havermout en meng daarna het amandelmeel en de overige droge ingrediënten erdoor.
- Voeg daarna de wortel en appeltjes toe, meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de gehakte pecannoten erdoor. Bewaar er een paar als topping. Je kunt ook walnoten gebruiken.
- Giet het mengsel in een cakevorm die bekleed is met bakpapier en bak de cake in ongeveer 40 - 45 minuten gaar.


Ook ideaal als tussendoortje of voor onderweg...

Zuurdesembrood maken is niet moeilijk, het vraagt alleen veel geduld.
door Nathalie Verdult 23 mrt., 2024
Met een paar simpele ingrediënten ontstaat er iets magisch als je zuurdesembrood maakt. Je creëert namelijk nieuw leven.
Deze courgettecake is ideaal om als ontbijt of tussendoortje te nemen
door Nathalie Verdult 12 sep., 2023
Hoe zorg je ervoor dat je courgette als ontbijt naar binnen krijgt? Je maakt er gewoon een heerlijke cake van. Het hele gezin smult mee.
Hoe komt het toch dat we zo’n zin kunnen hebben in zoete dingen?
door Nathalie Verdult 20 jul., 2023
Hoe komt het toch dat we zo’n zin kunnen hebben in zoete dingen? De basisprincipes van de Chinese voedingsleer zijn erop gericht om je Maag & Milt te versterken. Als dit systeem weer op orde is verdwijnt de behoefte aan zoetigheid als sneeuw voor de zon.
Share by: