Blog Layout

Courgettecake (kidsproof)

Nathalie Verdult • sep. 12, 2023

Courgettecake - kidsproof

Lekker als ontbijtcake of als tussendoortje

Deze cake is gevuld met groenten zonder dat je proeft dat er groenten in zitten. Hier thuis hebben de kinderen het in ieder geval niet door, ze smullen ervan!  Je gebruikt een cakevorm bekleed met bakpapier. Als je de cake afgesloten bewaard is ie ongeveer 3 dagen houdbaar (als ie al niet eerder op is).

Ingrediënten voor de courgettecake:
- 125 gram glutenvrije havermout
- 100 gram boekweitmeel
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1 el agavesiroop
- 2 handjes gemengde noten


Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de courgette in dunne sliertjes (juliette)
- Maal in een keukenmachine de havermout tot een fijn meel, en meng daarna het boekweitmeel en kruiden erdoor.

- Voeg vervolgens de banaan, de eieren, agavesiroop, en courgette toe, en mix het door elkaar tot het een beslag is.
- Voeg daarna de gehakte noten erdoor. Bewaar er een paar als topping.
   Als alternatief kun je de cake ook versieren met amandelschaafsel.
- Giet het mengsel in een cakevorm die bekleed is met bakpapier en bak de cake in ongeveer 45 - 55 minuten gaar.


Je kunt de courgette ook vervangen door wortel en appel... ook heerlijk!

Zuurdesembrood maken is niet moeilijk, het vraagt alleen veel geduld.
door Nathalie Verdult 23 mrt., 2024
Met een paar simpele ingrediënten ontstaat er iets magisch als je zuurdesembrood maakt. Je creëert namelijk nieuw leven.
Wil je 'ns wat anders dan een havermoutpap als ontbijt? Dan is deze ontbijtcake ideaal voor jou
door Nathalie Verdult 06 mrt., 2024
Wil je eens wat anders dan een havermoutpap in de ochtend? Dan is deze ontbijtcake een leuke afwisseling. Deze cake is makkelijk te maken, voedzaam en je hebt meteen een portie groente en fruit te pakken. Omdat het fruit en de groenten verwarmd zijn is dit heel mild voor je spijsvertering.
Hoe komt het toch dat we zo’n zin kunnen hebben in zoete dingen?
door Nathalie Verdult 20 jul., 2023
Hoe komt het toch dat we zo’n zin kunnen hebben in zoete dingen? De basisprincipes van de Chinese voedingsleer zijn erop gericht om je Maag & Milt te versterken. Als dit systeem weer op orde is verdwijnt de behoefte aan zoetigheid als sneeuw voor de zon.
Share by: