Courgettecake (kidsproof)
Courgettecake - kidsproof
Lekker als ontbijtcake of als tussendoortje
Deze cake is gevuld met groenten zonder dat je proeft dat er groenten in zitten. Hier thuis hebben de kinderen het in ieder geval niet door, ze smullen ervan! Je gebruikt een cakevorm bekleed met bakpapier. Als je de cake afgesloten bewaard is ie ongeveer 3 dagen houdbaar (als ie al niet eerder op is).
Ingrediënten voor de courgettecake:
- 125 gram glutenvrije havermout
- 100 gram boekweitmeel
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1 el agavesiroop
- 2 handjes gemengde noten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de courgette in dunne sliertjes (juliette)
- Maal in een keukenmachine de havermout tot een fijn meel, en meng daarna het boekweitmeel en kruiden erdoor.
- Voeg vervolgens de banaan, de eieren, agavesiroop, en courgette toe, en mix het door elkaar tot het een beslag is.
- Voeg daarna de gehakte noten erdoor. Bewaar er een paar als topping.
Als alternatief kun je de cake ook versieren met amandelschaafsel.
- Giet het mengsel in een cakevorm die bekleed is met bakpapier en bak de cake in ongeveer 45 - 55 minuten gaar.
Je kunt de courgette ook vervangen door wortel en appel... ook heerlijk!
