Blog Layout

Ontbijt recept - rabarbercrumble

Nathalie Verdult • jun. 19, 2023

Ontbijten in de lente met rabarber

Rabarber-havermoutcrumble ter versterking van het Hout element 

Er zijn van die gerechten die meteen jeugdherinneringen oproepen. Voor mij is rabarbermoes er zo eentje. Waar de rest van het gezin z'n neus optrok voor dat zure goedje smulde ik ervan. Mijn moeder was niet zo van het gezonde koken, dus de moes werd gemaakt met flink wat scheppen witte suiker. Steeds als ik in het voorjaar de rabarer weer zie liggen in de winkels moet ik gewoon een bos kopen. Gelukkig weet ik dat die bakken met witte suiker niet nodig zijn om een lekker en gezond recept te maken met rabarber.

Rabarber s goed ter versterking van je Hout element, dat werkt op de lever en galblaas.
Rabarber zelf heeft een verkoelende werking, maar door het warm te eten, in combinatie met warme havermout is het zachter voor je spijsvertering.

Ingrediënten:
- 4-5 stengels rabarber in kleine stukjes
- 2 el kaneel
- 5-6 grote scheppen havermout
- 2 handjes gehakte noten (pecan, walnoot, cashew, etc)
- 3 tl Five spices kruiden
- 1 tl kaneel
- 3 el kokosolie (hard)
- 4 el agavesiroop (maple syrup of honing kan ook)
- beetje citroenschil

Bereidingswijze:
- Kook de rabarber in een klein laagje water samen met de agavesiroop en citroenschil, net zo lang tot de rabarber zacht is.
- Meng de droge ingrediënten (kaneel, havermout, noten, kruiden)  in een kom
- Voeg de harde kokosolie toe, en meng die er met je handen doorheen tot een crumble.
- Verdeel de rabarber over een ovenschaal, en leg daarna de crubmle erop tot het bedekt is.
- Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 15 minuten. Let op dat de noten niet verbranden.

Je kunt dit gerecht prima als ontbijt gebruikt, of als tussendoortje. Het is 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.


Deze rabarber crumble is ideaal als ontbijt - en makkelijk vooraf klaar te maken

Zuurdesembrood maken is niet moeilijk, het vraagt alleen veel geduld.
door Nathalie Verdult 23 mrt., 2024
Met een paar simpele ingrediënten ontstaat er iets magisch als je zuurdesembrood maakt. Je creëert namelijk nieuw leven.
Wil je 'ns wat anders dan een havermoutpap als ontbijt? Dan is deze ontbijtcake ideaal voor jou
door Nathalie Verdult 06 mrt., 2024
Wil je eens wat anders dan een havermoutpap in de ochtend? Dan is deze ontbijtcake een leuke afwisseling. Deze cake is makkelijk te maken, voedzaam en je hebt meteen een portie groente en fruit te pakken. Omdat het fruit en de groenten verwarmd zijn is dit heel mild voor je spijsvertering.
Deze courgettecake is ideaal om als ontbijt of tussendoortje te nemen
door Nathalie Verdult 12 sep., 2023
Hoe zorg je ervoor dat je courgette als ontbijt naar binnen krijgt? Je maakt er gewoon een heerlijke cake van. Het hele gezin smult mee.
Share by: